ua en ru

НУ-НС вимагає цього тижня прийняти зміни до КПК, які декриміналізують можливі судові рішення щодо Тимошенко

Фракція НУ-НС вимагає на цьому тижні прийняти зміни до Кримінально-процесуального кодексу, щоб декриміналізувати можливі судові рішення щодо екс-міністра МВС Юрія Луценка та екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова фракції НУ-НС в ВР Микола Мартиненко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми підготували два проекти законів, які передбачають зміни до законів і європейські стандарти європейської юстиції... Ці зміни передбачають декриміналізацію дій щодо перевищення влади", - сказав Мартиненко.
За його словами, такі зміни дозволять декриміналізувати статті які інкримінують Тимошенко та Луценко.
У свою чергу, спікер ВР Володимир Литвин пообіцяв, що ці проекти законів будуть розглянуті спочатку у відповідних комітетах.

Раніше повідомлялось, що у Верховній Раді зареєстрували два законопроекти про декриміналізацію Юлії Тимошенко. Народні депутати групи "За Україну" зареєстрували законопроект щодо декриміналізації відповідальності окремих службових осіб. Як повідомляє прес-служба партії, її лідер В'ячеслав Кириленко та перший заступник голови партії Володимир Мойсик зареєстрували у парламенті законопроект "Про внесення змін до статті 364 Кримінального кодексу України" (щодо декриміналізації відповідальності окремих службових осіб). Як зазначається в пояснювальній записці до проекту документу, він спрямований на приведення відповідних норм національного законодавства у відповідність до законодавства та практики ЄС.

Разом з тим, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, члени партії Руслан Князевич та Роман Зварич зареєстрували законопроект, який передбачає декриміналізацію дій щодо перевищення влади та службових повноважень. Проект закону "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо запровадження європейських стандартів у кримінальній юстиції) зареєстрований в парламенті 16 вересня. Законопроектом пропонується виключити з Кримінального кодексу статтю 365 "Перевищення влади або службових повноважень".