ua en ru

НТКУ та ЦВК планують зробити теледебати для всіх 23 кандидатів у Президенти

Національна телекомпанія України (НТКУ) та Центральна виборча комісія (ЦВК) планують зробити теледебати для всіх 23 кандидатів у Президенти України.

Національна телекомпанія України (НТКУ) та Центральна виборча комісія (ЦВК) планують зробити теледебати для всіх 23 кандидатів у Президенти України. Про це сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації повідомив директор НТКУ Зураб Аласанія, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зараз головною проблемою є відсутність коштів на такі дебати.

"Ми зібралися, приблизно 10 організацій, і разом це робимо, в тому числі з рухом "СтопЦензурі", "Громадським" (TV) і навіть ЦВК. Зараз поки видно тільки контури, тому що знову ж таки немає грошей на це, зовсім ніяких. Ми повинні це робити за законом, а там повинна бути чимала плата. Навіть, якщо ми зробимо по чотири кандидати в одному місці в один час, то там буде більше 180 тис. грн", - розповів Аласанія.

Він повідомив, що дебати будуть проходити і в першому, і в другому турі.

"Ми зробимо обидва, але перший також хочемо, і хочемо, щоб були всі 23 кандидати. Побачимо, скільки з них відмовиться, але з травня точно починаємо, тому що вже пора", - сказав Аласанія.