ua en ru

НРУ та УНП об'єдналися в партію "Рух" (доповнення)

У м. Києві сьогодні, 19 травня 2013 р. на з'їзді об'єдналися Народний рух України та Українська народна партія. Про це повідомила прес-служба НРУ.

За об'єднання проголосували 344 з 382 делегатів УНП та 233 з 392 делегатів НРУ.

Об'єднання НРУ та УНП відбулося на основі статуту Руху. Юридичною основою об'єднання (злиття) є Народний рух України.

Головою об'єднаної правої сили "Рух" обраний нинішній лідер НРУ Василь Куйбіда. Першим заступником - в.о. голови УНП Іван Заєць.

Заступниками голови також стали: Володимир Шовкошитний (УНП), Світлана Ніколіна (УНП), Вячеслав Коваль (НРУ), Віктор Лабазов (НРУ).

Крім того, делегати з'їзду затвердили склад оновленоі політичноі ради, а також внесли зміни до статуту Народного руху.

Керівні органи об'єднаної партії - політична рада у складі 91осіб та центральний провід у складі 15 осіб, утворені з представників обох партій за принципом 50 на 50.

"У зв'язку з відновленням єдності Руху шляхом об'єднання НРУ в УНП у єдину партію з'їзд ухвалив рішення, що всі члени Народного руху України та Української народної партії є членами об'єднаної партії. До 1 листопада 2013 р. буде проводитись перереєстрація членів об'єднаної партії і лише потім на демократичних засадах відбудеться обрання керівництва обласних організацій об'єднаного "Руху", - йдеться у повідомленні.

"Об'єднані УНП та НРУ гуртуватимуть навколо себе праві та правоцентристські сили, щоб запропонувати українській політиці кращу якість", - заявив лідер УНП Юрій Костенко після об'єднавчого з'їзду партій.

Читайте також: НРУ та УНП об'єдналися в партію "Рух"