ua en ru

Новий Верховний суд буде сформований в березні 2017, - АПУ

Новий Верховний суд буде сформований в березні 2017, - АПУ Фото: Філатов розповів, коли буде сформований новий ВСУ

Філатов заявив, що вимоги до кандидатів досить високі

Новий Верховний суд України буде сформований в березні 2017 року. Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов журналістам у вівторок, 27 грудня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховний суд повинен бути сформований до кінця березня 2017 року та почати функціонувати в той же термін. Вимоги до кандидатів досить високі. Навіть подати документи досить непроста справа. Йдеться і про повне декларування свого майна, також декларації доброчесності, декларації родинних зв'язків", - сказав Філатов.

Він розповів, що сам конкурс буде проходити в кілька етапів. Якщо будуть виявлені недостовірні дані, кандидати будуть відсіюватися. Після чого почнуться кваліфікаційний етап, психологічне оцінювання, вивчення досьє і співбесіди.

"Що стосується адвокатів і вчених, вони також повинні показати, що вони не просто 10 років тому отримали свідоцтво, а дійсно мають досвід захисту і представництва в судах", - додав він.

Нагадаємо, у 2016 році Верховний суд України (ВСУ) розглянув 119 справ, що стосуються діяльності Верховної Ради України, президента України та Вищої ради юстиції.