ua en ru

Новий термінал в аеропорту "Одеса" збільшить пропускну здатність до 2,5 млн пасажирів на рік

З початку Міжнародний аеропорт "Одеса" працює на межі своїх можливостей, оскільки пасажиропотік зріс майже на 20%. Про це повідомляє прес -служба аеропорту.

У прес-службі зазначили, що стара будівля аеропорту була розрахована максимум на 2-3 рейси в години пік, нині ця кількість зросла до 4-5 рейсів, що практично вдвічі більше проектних можливостей. У зв'язку з цим гостро стоїть питання будівництва нового термінального комплексу, який міг би забезпечити постійно зростаючі потреби Одеського аеропорту.

"Починаючи з 2011 року аеропорт "Одеса" наростив 300 тис. річного пасажиропотоку. Таку кількість пасажирів аеропорту забезпечують 20 авіакомпаній, у тому числі 5 українських ("Міжнародні Авіалінії України", "Роза Вітрів", "Дарт", "Дніпроавіа", UТair Україна), 9 зарубіжних (Fly Dubai, Air Arabia, Czech Airlines, Air Baltic, Ellin Air, LOT Polish Airways, Lufthansa, Onur Air, Turkish Airlines, Arkia Airlines) і 6 російських ("Аерофлот", "Росія", "Трансаеро", S7, "Ямал", UTair).

Прес-служба аеропорту повідомила, що починаючи з літа 2013 року йде будівництво нового термінального комплексу загальною площею 28 тис. кв. м. Він зможе одночасно приймати до 12 рейсів. Крім того буде побудовано 4 перони для літаків. В аеропорту відзначають, що планують відкрити новий термінал до кінця року.

"Новий термінал дозволить у декілька разів збільшити пропускну спроможність аеропорту до 2,5 млн пасажирів на рік. Місто ж в свою чергу отримає сучасний об'єкт інфраструктури, який буде стабільно приносити доходи до міського бюджету. Крім того оновлений аеропорт вплине на збільшення ділової активності Одеси, залучення інвестицій, розвиток виробництва і торгівлі, створення нових робочих місць", - відзначили в прес-службі.