ua en ru

Новий митний термінал в Одесі відкриється в листопаді, - Саакашвілі

Новий митний термінал в Одесі відкриється в листопаді, - Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі

У роботі нового терміналу будуть використовуватися принципово нові підходи

У листопаді 2015 р. прогнозується відкриття нового митного терміналу в м Одеса. Про це сьогодні в ході інвестиційної сесії Одеського регіону заявив губернатор області Михайло Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в роботі нового терміналу будуть використовуватися принципово нові підходи, тоді як митну службу в її нинішньому вигляді необхідно ліквідувати.

"Прибираються все правоохоронці, будується повністю новий термінал, де сидять навіть не митники - ми наберемо хлопців і дівчат з модельною зовнішністю. Тому що вони там нічого не вирішуватимуть і це взагалі не їхня справа, так як все буде проходити через комп'ютер, а їх справа сидіти, посміхатися і оформляти документи", - підкреслив Саакашвілі.

При цьому він уточнив, що новий термінал відкриється в листопаді, тоді як до цього часу боротьбу за проходження вантажів необхідно буде здійснювати в "ручному режимі".

Нагадаємо, Саакашвілі зустрівся з більш ніж 200 представниками міжнародного та українського бізнесу - членами Американської торговельної палати в Україні та стратегічними інвесторами, які зацікавлені в розширенні своєї присутності в Україні і поділився своїм баченням пріоритетів розвитку регіону.