ua en ru

Новий склад управління МТСБУ представляє інтереси всіх учасників ринку, - експерти

Новий склад керівництва Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) було обрано на демократичній основі з чітким дотриманням всіх процедур та європейських принципів саморегулювання, і він представляє інтереси всіх учасників ринку та має можливість працювати злагоджено й ефективно. Такої думки додержуються страховики, які приймали участь у загальних зборах МТСБУ 27 квітня, на яких було обрано керівництво бюро.

До складу президії МТСБУ увійшли УАСК «АСКА», СК «Провідна», Українска страхова група, НАСК «Оранта», СК «Європейський страховий альянс», СК «Кредо», СК «Статус». Загальні збори затвердили координаційну раду МТСБУ, до складу якої увійшли СК «ІНГО Україна», УПСК, «Княжа», «QBЕ Україна». Затверджено також склад ревізійної комісії: «ПЗУ Україна», «Граве Україна», «АСКО-Донбас Північний».

«У зборах прийняли участь 95% членів МТСБУ, що є рекордним показником... Збори вирішили провести рейтингове голосування, визначивши тих страховиків, які користуються найбільшою підтримкою... Склад органів управління отримав більше двох третин страховиків, присутніх на засіданні. До складу органів управління увійшли переважною більшістю страховики, що були запропоновані саме тією ініціативною групою, яка формувала списки не за належністю страховика до того чи іншого об'єднання, а за оцінкою кандидата нинішньої ситуації в МТСБУ та його бачення подальшого розвитку та долі ринку страхування автовідповідальності», - повідомили учасники зібрання.

Людмила Білошицька, гендиректор асоціації «Страховий бізнес», відзначила, що збори МТСБУ засвідчили факт об`єднання операторів ринку. «Все було настільки відкрито, що, незважаючи на протиріччя, ми обрали президію з представників всіх сегментів страхового сектору. Такий склад президії дає можливість приймати найбільш вірні та сбалансовані рішення. І це свідчить про то, що ми, як СРО, відбулися. Бо ніхто, окрім членів МТСБУ, не зможе впливати на дії керівництва», - зазначила Білошицька.

З нею погодився Володимир Шевченко, представник «Європейського страхового альянсу». «Будь-яка відкритість впливає на ринок. І відкритість зборів - це перший крок до адекватної оцінки завдань та їх рішення. Те, що сьогодні у демократичній і відкритій процедурі відбулися і обрання органів управління бюро, і заслуховування звіту про роботу бюро, засвідчує, що ми знаходимось на європейському шляху розвитку як бюро, так і всього ринку», - впевнений Шевченко.

Найближче засідання президії МТСБУ відбудеться 25 травня. Серед актуальних питань, що будуть розглядатись на цьому засіданні та які хвилюють всіх учасників ринку - визначення стратегічних напрямків роботи бюро та завдань президії, звіт про роботу виконавчого органу бюро, порядок закупівлі бланків страхових полісів та ін.