ua en ru

Новий керівник Держуправління справами скасував процес приватизації Житомирського ЛГЗ, розпочатий Пашинським

Новий керівник Державного управління справами Сергій Березенко скасував процес приватизації Житомирського лікеро-горілчаного заводу, започаткований Сергієм Пашинським, який займав раніше посаду в.о. голови Адміністрації Президента.

Новий керівник Державного управління справами Сергій Березенко скасував процес приватизації Житомирського лікеро-горілчаного заводу, започаткований Сергієм Пашинським, який займав раніше посаду в.о. голови Адміністрації Президента. Про це Березенко заявив на брифінгу в Адміністрації Президента, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мене здивував список об'єктів і підприємств, які в місячний строк швидко були винесені на приватизацію. Так, Житомирський лікеро-горілчаний завод - один з найбільш прибуткових у структурі Держуправління справами. Навіщо взагалі приватизувати в умовах спаду ринку... тому мною дано доручення забезпечити інвентаризацію всіх об'єктів, які можуть бути винесені на приватизацію", - заявив він.

Він зазначив, що приватизувати зможуть тільки ті об'єкти, які не приносять великі доходи. Також буде відпрацьована схема соціального навантаження і зобов'язань для власників і бажаючих купити об'єкти.

"За підсумками 100 днів ми запропонував версію тих об'єктів, які підлягають приватизації", - сказав Березенко.