ua en ru

Новий президент Південної Кореї пообіцяв негайно зайнятися конфліктом з КНДР

Новий президент Південної Кореї пообіцяв негайно зайнятися конфліктом з КНДР Фото: Мун Чже Ін

Мун Чже Ін спробує пом'якшити конфлікт з Північною Кореєю, Китаєм і США

Новообраний ліберальний президент Південної Кореї Мун Чже Ін пообіцяв після інавгурації на Національних зборах в Сеулі негайно зайнятися питанням Північної Кореї. Про це повідомляє Reuters.

"Я терміново спробую вирішити кризу безпеки. Якщо знадобиться, я полечу прямо в Вашингтон, я поїду в Пекін і Токіо, і, якщо умови будуть відповідними, в Пхеньян", - заявив Мун Чже Ін.

Згідно з інформацією видання, новий глава Південної Кореї у своєму першому виступі на посаді президента пообіцяв негайно зайнятися складними завданнями, пов'язаними з просуванням ядерних амбіцій КНДР і пом'якшенням напруженості у відносинах з США та Китаєм.

Так, Мун Чже Ін заявив, що приступить до зусиль по ослабленню напруженості в сфері безпеки на Корейському півострові і переговорів з Вашингтоном і Пекіном, щоб згладити конфлікт навколо системи протиракетної оборони США, розгорнутої на півдні.

Також, він планував незабаром оголосити про призначення головних чиновників кабінету і президента, щоб швидко "завершити вакуум влади", який був залишений після відходу його попередника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на дострокових президентських виборах в Південній Кореї переміг колишній глава раніше опозиційної, а тепер правлячої демократичної партії "Тобуро" Мун Чже Ін.