ua en ru

Новим послом Франції в Україні призначена Ізабель Дюмон

Новим послом Франції в Україні призначена Ізабель Дюмон Фото: Ізабель Дюмон

Франція залишається пліч-о-пліч з Україною

Дипломатичну місію Франції в Україні з вересня очолює Ізабель Дюмон. Про це повідомляється на сайті посольства Франції в Україні, де міститься привітання новопризначеного посла.

"Мені дуже почесно представляти Францію в Україні - країні, з якою я вже дещо знайома і яка мені дорога. В нинішній період кризи, зв'язки між нашими країнами стають важливішими, ніж будь-коли. Франція долучилася і продовжує брати участь у врегулюванні конфлікту і захисті цілісності України. Мені самій довелось працювати над підготовкою Мінських угод і здійснювати моніторинг їхнього виконання: я займатимусь цим і в Києві, безпосередньо на місці подій", - йдеться у повідомленні.

Також Дюмон запевняє, що Франція залишається пліч-о-пліч з Україною в процесі розпочатих внутрішніх реформ, яким вона має намір приділяти велику увагу і підтримку.

"Зрештою, окрім суто дипломатичних аспектів, моя місія в Україні також стосується французької спільноти. Через консульський відділ ми допомагаємо і захищаємо інтереси наших співгромадян в Україні чимало з яких проживає тут попри нинішні труднощі. Я вітаю наших співвітчизників, які вирішили жити і працювати в цій країні, яка, незважаючи на кризу, пропонує багато можливостей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у березні Великобританія призначила Джудіт Гоф на посаду свого посла в Україні.