ua en ru

Новим командувачем армії Пакистану, за неофіційними даними, призначений генерал-лейтенант Рахіль Шаріф

Новим командувачем сухопутних військ Пакистану, за неофіційними даними, призначений генерал-лейтенант Рахіль Шаріф. Він змінить на цій посаді генерала Ашфака Парвеза Кайані, керівного пакистанською армією з листопада 2007 р. Як повідомляють місцеві ЗМІ, прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф поінформував Шаріфа про свій вибір на сьогоднішній зустрічі. Завтра Шаріфу буде присвоєно звання чотиризіркового генерала, а 29 листопада він офіційно вступить на нову посаду.

Також прем'єр-міністр Пакистану прийняв рішення призначити наступним головою Об'єднаного комітету начальників штабів іншого генерал-лейтенанта - Рашада Махмуда.

Командувач армії Пакистану вважається однією з найбільш впливових військових фігур в країні, якщо не самою впливовою. Фаворитом у боротьбі за цю посаду розглядалося (за старшинством) генерал-лейтенант Харун Аслам, що відповідає за матеріально-технічне забезпечення пакистанської армії. Раніше місцева громадськість припускала, що термін повноважень генерала Кайані може бути продовжено, однак у жовтні 2013 р. сам генерал поклав кінець цим спекуляцій, заявивши, що піде з посади командувача сухопутних військ 29 листопада 2013 р.

Пакистанські генерали нерідко відігравали ключову роль у політичному житті країни, періодично вступаючи в конфронтацію з місцевою владою.