ua en ru

Нові ціни на газ дозволять "Укргазвидобуванню" за 5 років забезпечити потреби населення і ТКЕ, - НКРЕКП

Завдяки підвищенню цін на газ для населення, ДП "Укргазвидобування" за 5 років зможе наростити власний видобуток газу і покрити потреби для населення і теплокоммунэнегро. Про це заявив сьогодні на брифінгу тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки підвищенню цін у нас з'являться можливості профінансувати власну добич, яка за останні 10 років була недофінансована. Одна з причин, чому у нас таке стрімке зростання, - "Укргазвидобування" втрачала обсяги видобутку. Якщо ми збільшимо обсяг фінансування на "Укргазвидобування" вже сьогодні, ми зможемо отримати додатковий об'єм і покрити власні потреби для населення і ТКЕ протягом наступних 5 років і зменшити нашу залежність від імпорту газу", - заявив Вовк.

Він зазначив, що з 1 квітня 2015 р. буде встановлена ціна на газ для населення 7 187 тис. грн за тис. куб. м, яка все одно менше ціни на газ для промисловості.

"Це ціна все ж таки нижче, ніж та, що встановлена для промисловості. Для промисловості у нас діє ціна 8 900 тис. грн за тис. куб. м", - заявив Вовк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення ренти до 70% ставить "Укргазвидобування" на межу виживання.