ua en ru

Нові санкції США проти Північної Кореї будуть рівнозначні оголошення війни, - Радфед РФ

Нові санкції США проти Північної Кореї будуть рівнозначні оголошення війни, - Радфед РФ Фото: у Раді федерації прирівняли санкції проти КНДР до оголошення війни

Санкції США допускають перевірку портів Далекого Сходу Росії

Голова Міжнародного комітету Ради федерації Росії Костянтин Косачов заявив, що прийняття в Сполучених Штатах Америки закону про нові санкції проти Північної Кореї, який передбачає перевірку портів Далекого Сходу Росії, рівносильне оголошенню війни. Про це повідомляє РБК.

Косачов заявив, що законопроект про посилення санкцій проти КНДР, що передбачає перевірку портів Росії та ряду інших країн на предмет дотримання обмежень проти Пхеньяна, в разі його прийняття буде рівнозначним оголошенню війни.

Зазначають, що нові санкції забороняють суднам КНДР та інших країн, що порушують резолюції Радбезу ООН щодо Пхеньяну, працювати в територіальних водах США і заходити в американські порти. Президент США наділяється правом "взяти на особливий контроль" порти Росії, Китаю, Ірану і Сирії. Мова йде, зокрема, про портах Находки, Владивостока і Ваніно.

Нагадаємо, Палата представників США підтримала посилення санкцій проти КНДР. Законопроект стосується суднобудівної галузі Північної Кореї.