ua en ru

Новостворені партии можуть показати неочікуваний результат на виборах в Раду, - дослідження

Партії-новачки виборчої кампанії можуть отримати найбільш несподівані результати на дострокових парламентських виборах. Про це свідчать результати соціологічного дослідження аналітичного центру Universitas, проведеного майже у всіх регіонах України.

Соціологи зафіксували падіння рейтингу ВО "Батьківщина" і "Радикальної партії". Серед людей, що визначилися, що точно прийдуть на вибори, за "Батьківщину" готові віддати голоси лише 6,1% українців, за політсилу Олега Ляшка - 9,6%.

Такі низькі цифри в порівнянні з опитуваннями попередніх місяців соціологи пояснюють перетіканням голосів до новачкам виборчої кампанії, зокрема, партії "Заступ". Так, "аграрії" вже перетягнули приблизно 0,6% у ВО "Батьківщина" та 0,9% у "радикалів".

За інформацією аналітичного центру Universitas, сьогодні за партію "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" готові проголосувати приблизно 2,6% виборців.

"Враховуючи те, як зростає рейтинг "Заступа", він може стати великою несподіванкою цієї виборчої кампанії. Ми пояснюємо зростання кількості прихильників цієї політсили тим, що вони представили абсолютно новий підхід до передвиборчої кампанії", - зазначив керівник відділу дослідницьких програм аналітичного центру Universitas Ростислав Данилюк.

Експерти констатують, що більшість українців у своєму виборі схиляються до тих партій, які пропонують мирний план для України.