ua en ru

Нові грецькі бонди, які будуть випущені в рамках обміну, котируються на "сірому" ринку на рівні 20% від номіналу

Нові держоблігації Греції, які будуть випущені в рамках обміну з приватними кредиторами, котируються на неофіційному, або "сірому" ринку на рівні 20% від номіналу, свідчать дані Reuters.

Майбутні облігації з погашенням у 2042 р. котируються за ціною bid (покупки) в 20% від номіналу і ціні offer (продажі) в 23% від номіналу. Для облігацій з погашенням в 2032 р. котирування bid/offer складають 21/24%.

"Це свідчення того, що ринок, як і раніше, не вірить в платоспроможність Греції, навіть при продовженні зобов'язань на 20-30 років", - цитує Reuters одного з трейдерів.

Як повідомляли ділові ЗМІ, 7 березня швейцарський банк UBS почав пропонувати умовні котирування нових грецьких облігацій. Інструменти торгуються за принципом "коли і якщо будуть випущені", тобто операції будуть закриті за умови успішного обміну старих грецьких облігацій на нові.

Раніше сьогодні Греція офіційно оголосила результати пропозиції про обмін держоблігацій, що належать приватному сектору. До обміну добровільно пред'явлені папери, регульовані законодавством Грецької республіки, на 152 млрд євро, або 85,8% від загальної кількості таких облігацій (177 млрд євро). Греція використовуватиме так звану "обмовку про колективні дії", яка дозволяє примусити до обміну незгодну меншину утримувачів облігацій, регульованих грецьким правом. Це означає, що всі папери на 177 млрд євро візьмуть участь в обміні. Крім того, до обміну пред'явлені облігації на 20 млрд євро з числа паперів, регульованих іноземним правом (зокрема, англійським). Таким чином, в обміні братимуть участь облігації на загальну суму 197 млрд євро, або майже 96% від загального номіналу паперів на руках у приватного сектору (206 млрд євро). Крім того, Греція продовжила до 24 березня 2012 р. термін пред'явлення паперів для інвесторів, які володіють її облігаціями, регульованими іноземним правом, в надії довести рівень участі до 100%.

UBS