ua en ru

Нові автовокзали потрібно будувати на в'їздах та виїздах в місті, - Кличко

Нові автовокзали потрібно будувати на в'їздах та виїздах в місті, - Кличко Фото: Віталій Кличко

Кличко підкреслив, що заміський транспорт не повинен ускладнювати рух у Києві

У Києві повинні будуватися нові перехоплюючі автовокзали на в'їздах/виїздах з міста, щоб заміський транспорт не ускладнював рух, створюючи додаткові пробки в столиці. Про це в ефірі каналу "Київ" заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба мера.

Він нагадав, що в столиці нещодавно був відкритий новий, сучасний і комфортний, автовокзал на Теремках, який, на жаль, поки що не працює на повну потужність. "Ми відкрили сучасний європейський вокзал з належним сервісом. Він перехоплюючий. Такі вокзали повинні бути не в центрі міста, вони повинні бути поряд із станціями метро і в тих місцях, де буде комфортно пересісти на комунальний міський транспорт", - сказав Кличко.

Водночас, він нагадав, що в центрі Києва досі працюють старі автовокзали, які не пройшли переатестацію. Мер зауважив, що нині вокзали і станції підпорядковуються Фонду державного майна, який повинен ухвалити рішення про їх закриття.

"На цих вокзалах досі працює велика кількість нелегальних перевізників", - додав Кличко. Мер зазначив, що міська влада планує створювати хаби біля ключових транспортних артерій міста, однак не в центрі столиці.