ua en ru

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області Фото: Джон Керрі відвідав Україну

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 7 липня: держсекретар США Джон Керрі відвідав Україну і зустрівся з Петром Порошенком, Володимиром Гройсманом і Андрієм Парубієм, Юрій Луценко звільнив прокурора Рівненської області і призначив на цю посаду виконуючим обов'язки Павла Романчука, Комітет ЄП рекомендував прискорити надання безвізового режиму Україні, парламент звільнив 7 членів Ради НБУ та призначив 4 за своєю квотою, а Володимир Путін підписав "антитерористичний пакет"

Візит Керрі в Україну

Головною новиною України вчора стало те, що держсекретар США Джон Керрі напередодні саміту НАТО у Варшаві відвідав Україну. В ході робочого візиту він зустрівся з Петром Порошенком, Володимиром Гройсманом і Андрієм Парубієм. Так, у ході спільної прес-конференції з президентом України, Керрі заявив про те, що санкції проти РФ з Криму будуть продовжуватися до тих пір, поки окупований півострів не повернеться до складу України. Також він анонсував додаткову гуманітарну допомогу у розмірі 23 млн доларів для людей, які постраждали від конфлікту на Донбасі. Також, після зустрічі з Порошенком Керрі зазначив, що Україна продовжує рухатися вперед у проведенні реформ, однак додав, що ще багато потрібно зробити для посилення демократії.

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Фото: у ході візиту в Україну Керрі зустрівся з Порошенком, Гройсманом та Парубієм

Звільнення прокурора Рівненської області та призначення в. о.

Юрій Луценко звільнив з посади прокурора Рівненської області та органів прокуратури Анатолія Ковальчука. Нагадаємо, що в результаті операції "Янтар" у Рівному у понеділок, 4 липня, затримали заступника обласного прокурора Андрія Боровика, який підозрюється в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівному. Так, на посаду в. о. прокурора Рівненської області призначено Павло Романчук. Зазначимо, що Романчук обіймав посаду першого заступника прокурора Рівненської області з 6 серпня 2015 року.

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Фото: Луценко звільнив прокурора Рівненської області

Комітет ЄП рекомендував прискорити надання безвізового режиму Україні

Євродепутат з Польщі Яцек Саріуш-Вольський повідомив про те, що комітет Європарламенту схвалив рекомендації про прискорення надання безвізового режиму для громадян України. У своєму він написав, що "Комітет Європарламенту у закордонних справах підтримав моя думка щодо надання безвізового режиму з ЄС для громадян України. 42 - за, 3 - проти".

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Фото: більшість членів комітету підтримали доповідь польського політика

Парламент звільнив 7 членів Ради НБУ та призначив нових за своєю квотою

Вчора Верховна Рада України звільнила 7 членів Ради Нацбанку. Так, були достроково припинені повноваження Олександра Біланенка, Станіслава Буковинського, Ольги Кандибки, Трохима Ковальчука, Віталія Ломаковича та Ігоря Лютого. У той же час, Юрій Полунєєв звільнений від займаної посади в зв'язку з закінченням терміну його повноважень. Разом з тим, парламент за своєю квотою призначив членами ради НБУ Віктора Козюка замість раніше запропонованої кандидатури Станіслава Аржевітіна терміном на 7 років, Олену Щербакову - на 6 років , Тимофія Мілованова - на 5 років і Віру Рычаковскую - на 4 роки. Дані кандидатури були схвалені фінансовим комітетом Ради.

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Фото: 6 членів ради за квотою Верховної Ради звільнено достроково

Путін підписав "антитерористичний пакет"

Володимир Путін підписав так званий "антитерористичний пакет Ярої" - пакет документів-поправок до закону з протидії тероризму. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, підписаний пакет "у тандемі" з переліком доручень уряду "чітко моніторити хід імплементації цього закону". Також він зазначив, що доручення необхідні, щоб "мінімізувати ризики", пов'язані з реалізацією закону.

Новини України за 7 липня: візит Джона Керрі і зміна прокурора Рівненської області

Фото: російський президент також доручив уряду "чітко моніторити" імплементацію цього закону

Читайте також: авторські матеріали про те, що в Amnesty International розповіли про стеження у Білорусі, а також про те, наскільки подешевшають б / в автомобілі.