ua en ru

Новини України за 3 серпня: спрощення обміну валюти і непризначення посла РФ

Новини України за 3 серпня: спрощення обміну валюти і непризначення посла РФ Фото: глава НБУ Валерія Гонтарєва

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 3 серпня: Національний банк спростив обмін валюти, в МЗС заявили про зняття з порядку денного питання про призначення посла РФ, ООН назвала липень рекордним за кількістю жертв серед мирного населення на Донбасі, заступник міністра інформполітики Тетяна Попова подала у відставку, а МОЗ допустив спалах інфекційних захворювань.

Нацбанк спростив обмін валюти

Національний банк України спростив процедуру обміну валюти. Паспорт знову не потрібен! Принаймні, поки ви не вирішите обміняти валюту в еквіваленті, що перевищує 150 тис. гривень. У цьому випадку документи доведеться все-таки пред'явити.

Призначення посла РФ знято з порядку денного

Викликав дебати в Україні питання про призначення Михайла Бабича послом РФ знято з порядку денного, причому, за ініціативою України. Про це заявила заступник глави Міністерства закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль. За її словами, Україна вирішила це питання ще в 2014 році, коли відкликала свого посла, при цьому, в сформованих відносинах двох країн наявність або відсутність посла не грає практично ніякої ролі.

Посол

Фото: Михайло Бабич

В ООН заявили про рекордну кількість загиблих мирних жителів на Донбасі

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн поділився сумною статистикою: у липні на Донбасі загинула рекордна кількість мирних жителів з серпня 2015 року. Втім, точну цифру він не назвав, а надав лише узагальнені дані ООН: з квітня 2014 року на Донбасі загинули 9 553 чоловік, серед яких майже 2 тис. мирних жителів.

Заступник міністра інформполітики Попова подала у відставку

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова пішла з уряду. Причому, не просто пішла, а хлопнувши дверима: мовляв, залишає Кабмін в знак протесту. Втім, в результаті бавовна виявився пшиком - звинувачення прозвучали на адресу "окремих політиків і політичних організацій", без будь-якої конкретики.

заступник Міністра

Фото: Тетяна Попова

МОЗ допустив спалах інфекційних захворювань

Україні загрожує спалах інфекційних захворювань. Про це попередив заступник голови МОЗ Роман Ілик. Причина - в критичній ситуації з поставками ліків з-за кордону і, відповідно, у низькому рівні вакцинації населення.