ua en ru

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі Фото: за словами Турчинова, РФ готується до військової активізації на Донбасі

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 24 травня: "Нормандська четвірка" підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, за словами Турчинова, РФ готується до військової активізації на Донбасі, вирок по справі Миколи Карпюка та Станіслава Клыха оголосять 26 травня, глава Міненерго Ігор Насалик припускає свою відставку через три місяці, Ілля Ківа написав заяву на службу в Нацгвардії і має намір брати участь у проміжних виборах в Раду, а Мірча Луческу офіційно став новим тренером "Зеніту"

"Нормандська четвірка" підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

"Нормандська четвірка" провела переговори в телефонному режимі, за результатами яких стало відомо, що її лідери підтримують розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Як відомо, відповідна місія повинна забезпечити безпеку в разі проведення виборів на окупованих територіях. У той же час, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков виключає розміщення поліцейської місії на кордоні з Росією. Крім того, за його словами, "нормандська четвірка" обговорювала не поліцейську місію ОБСЄ, а озброєння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Фото: лідери "нормандської четвірки" підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

Росія готується до військової активізації на Донбасі

Голова РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що Росія готується до військової активізації на Донбасі. За його словами, про це свідчать останні втрати українських військових. Так, Турчинов повідомив, що за останню добу в зоні АТО в результаті обстрілу загинули сім українських військових, а дев'ятеро отримали поранення. Також він зазначив, що уздовж лінії розмежування спостерігається концентрація важкого озброєння з боку окупованих територій.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Фото: за словами Турчинова, РФ готується до військової активізації на Донбасі

Вирок у справі Карпюка і Клыха оголосять 26 травня

Вирок у справі українців Миколу Карпюка та Станіслава Клыха буде оголошено 26 травня. Повідомляється, що прокурори вимагають засудити першого з них на 22,5 роки колонії суворого режиму, а другого - на 22 роки ув'язнення. У той же час, захист наполягає на знятті звинувачень у зв'язку з закінченням строку давності по всіх інкримінованих статей і припинити їх переслідування. Зазначимо, що раніше суд присяжних визнав Карпюка і Клыха винними. Зокрема, їм інкримінують створення в Україні групи для участі у боях проти російських військ за незалежну Чечні під час Першої чеченської війни, а також участь у боях за Грозний.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на ДонбасіФото: вирок Карпюкю і Клыху буде оголошено 26 травня

Насалик готовий до відставки через три місяці

Глава Міненерго Ігор Насалик допускає, що пробуде в міністерському кріслі не більше трьох місяців. За його словами, до цього можуть призвести дії його команди в паливно-енергетичному секторі. Разом з тим, Насалик зазначив, що готовий до такого розвитку подій.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Фото: Насалик допускає, що пробуде в міністерському кріслі не більше трьох місяців

Ківа йде в Нацгвардію і на вибори

Нещодавно звільнений глава Депертамента протидії накропреступности Ілля Ківа написав заяву на службу рядовим у Нацгвардії. Крім того, він також збирається брати участь в довиборах до Ради по округу 183 (Херсон). Зазначимо, що після звільнення з Нацполиции Ківа заявив, що йде на іншу посаду в МВС, щоправда, не уточнив, на яку саме.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Фото: Ківа йде в Нацгвардію і на довибори в Раду

Мірча Луческу офіційно став новим тренером "Зеніту"

Мірча Луческу, нещодавно тренував донецький "Шахтар", офіційно став новим тренером російського "Зеніту". Так, після недовгих переговорів, він разом зі своїм тренерським штабом збирається перебратися в Санкт-Петербург. За чутками, тренер підписав контракт на два роки, а його зарплата складе 5 млн євро в рік. Нагадаємо, що про відхід Луческу з "Шахтаря" офіційно стало відомо 21 травня.

Новини України за 24 травня: збройна місія ОБСЄ та активізація РФ на Донбасі

Фото: Луческу тренуватиме російський "Зеніт"

Читайте також: інтерв'ю з Сергієм Лещенком, а також авторський матеріал про те, як бойовики здали Донецьк на металобрухт.