ua en ru

Новини України за 24 березня: Гройсмана у прем'єри і нова коаліція

Новини України за 24 березня: Гройсмана у прем'єри і нова коаліція Фото: спікер паламента Володимир Гройсман може стати прем'єром

Головні новини за четвер

Фракція Блоку Петра Порошенка висунула спікера парламенту Володимира Гройсмана у прем'єри, у Верховній Раді формується нова коаліція, президент проти всеукраїнського референдуму, генпрокурор Віктор Шокін пов'язаний зі справою "діамантових прокурорів" і війська Башара Асада увійшли в Пальміру.

Кандидат Гройсман

Фракція БПП висунула спікера Ради Володимира Гройсмана у прем'єри. Він вже заявив, що його уряд має бути ефективним і назвав людей, яких він хотів би там бачити: екс-заступника прем'єр-міністра Словаччини Івана Міклоша, заступників голови Мінекономрозвитку України Юлію Ковалів і Максима Нефьодова. З чинним міністром фінансів та своїм опонентом Наталією Яресько він готовий проводити консультації. З підтримкою в Раді поки незрозуміло. "Народний" фронт начебто і готовий його підтримати, в обмін на посаду спікера. "Самопоміч" готова підтримувати і його, і Яресько.

____ 4357_650x410

Фото: Володимир Гройсман - прем'єр?

Нова коаліція

Коаліція в парламенті "наказала довго жити". Депутати від Радикальної партії відкликали свої підписи під коаліційною угодою. Де-факто зараз у ній перебувають лише 216 багнетів БПП і НФ. Лідер РПЛ Олег Ляшко прогнозує, що коаліцію доберуть з позафракційних депутатів. У той же час, більшість може втратити ще один багнет. Лідер фракції БПП Юрій Луценко пообіцяв вийти з коаліції, якщо до кінця тижня ця криза не розв'яжеться.

lutsenko_30_650x410

Фото: Юрій Луценко має намір вийти з коаліції, якщо криза не вирішиться до кінця тижня

Президент проти

Президент Петро Порошенко несподівано висловився проти народного волевиявлення. Він вважає неконституційним закон України "Про всеукраїнський референдум". Про це повідомив Михайло Гультай, суддя Конституційного Суду під час розгляду відповідного подання 57 народних депутатів України. "Твердження народних депутатів щодо неконституційності слід вважати обґрунтованими", - йдеться у відповіді президента України на запит КСУ повідомив суддя.

3___168_650x410

Фото: президент Петро Порошенко проти всеукраїнського референдуму

"Діамантовий" Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін пов'язаний з "діамантовими прокурорами" - Володимиром Шапакиным і Олександром Корнийцом. Про це заявив заступник генерального прокурора Давид Сакваралидзе. Він назвав Корнійця справами генпрокурора і його колишнім водієм. У той же час ГПУ ліквідувала підрозділ Сакварелідзе.

2___347_650x410

Фото генпрокурора Віктора Шокіна звинуватили у зв'язках з "діамантовими прокурорами"

Сирійська Пальміра

Сирійська урядова армія увійшла в Пальміру, захоплену в травні 2015 року бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ИГИЛ). Крім цього, Ірак почав наступ на Мосул, зайнятий терористами організації ИГИЛ влітку 2014 року.

_asad_7_650x410

Фото: Башар Асад відбив у ИГИЛ Пальміри

Читайте також де Кабмін буде брати гроші на дороги в цьому році і які перспективи 4G в Україні.