ua en ru

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ Фото: Столтенберг вважає, що стабільне оточення НАТО сприяє безпеці самого альянсу

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 13 червня: НАТО 15 червня обговорить додаткову допомогу для України, ФДМУ оголосив конкурс з продажу ОПЗ, за останні тижні в зоні АТО рекордна кількість загиблих і поранених, економічна ситуація в Україні до кінця року буде стабільна, а Юрій Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Іванющенко.

НАТО 15 червня обговорить додаткову допомогу для України

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що в ході засідання комісії Україна-НАТО, яке відбудеться 15 червня, міністри оборони країн-членів альянсу обговорять виділення додаткової допомоги Україні. Також, за його словами, що в НАТО стурбовані порушенням режиму припинення вогню на Донбасі. Крім того, Столтенберг зазначив, що в ході засідання буде обговорюватися хід українських реформ та підтримка, яку надає альянс.

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Фото: Столтенберг вважає, що стабільне оточення НАТО сприяє безпеці самого альянсу

Стартував конкурс з продажу ОПЗ

Вчора, 13 червня, ФДМУ оголосив конкурс з продажу ОПЗ. Повідомляється, що він буде проходити за принципом аукціону з відкритістю пропонування ціни. До продажу оголошено пакет акцій у розмірі 99,567% статутного капіталу, а його початкова ціна становить 13,175 млрд гривень. Прийом заявок для участі в конкурсі закінчується 18 липня 2016 о 18:00, а конкурс з продажу відбудеться 26 липня 2016 року в 11:00 в приміщенні ФДМУ. Крім того, суд реструктуризував борг ОПЗ перед "Нафтогазом" у сумі 6,92 млн гривень до грудня 2016 року. Так, повідомляється, що щомісячна плата до листопада 2016 року включно буде становити 1 млн гривень. При цьому завод попросив суд надати розстрочку на виплату боргу до червня 2017 року, посилаючись на тяжкий фінансовий стан.

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Фото: початкова ціна пакета акцій ОПЗ становить 13,2 млрд гривень

У зоні АТО за останні тижні рекордне число загиблих і поранених

Як повідомила перший заступник спікера ради Ірина Геращенко, за останні тижні в зоні АТО рекордна кількість загиблих і поранених. Вона зазначила, що Росія продовжує порушувати режим тиші, демонструючи тим самим неповагу до мінським процесу. За її словами, виконання мінських угод для України є пріоритетним, "але вимагає від усіх підписантів угоди чіткого виконання мінських угод".

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Фото: за словами Геращенко, РФ продовжує демонструвати неповагу до мінським процесу

Ситуація в економіці до кінця року буде стабільною

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що економічна ситуація в Україні до кінця року буде стабільна. За його словами, "ми будемо бачити кроки, які дозволять абсолютно чітко переконатися в тому, що реформи продовжуються і зміни відбуваються". Також глава Кабміну зазначив, що в уряду є низка завдань, які дозволять поліпшити ситуацію з валютними вливаннями. Зокрема, це валютне регулювання. Крім того, серед головних завдань прем'єр виділив реформу митниці.

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Фото: серед пріоритетів уряду - розумна регулювання і реформа митниці

Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Іванющенко

Генпрокурор Юрій Луценко вимагає притягнути до відповідальності суддів за порушення у справі Юрія Іванющенка. Так, зазначається, що слідчими та суддями майже два місяці не приймалися рішення про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду. Таким чином, затягування процесу призвело до припинення міжнародного розшуку Іванющенко.

Новини України за 13 червня: збільшення допомоги НАТО і старт конкурсу з продажу ОПЗ

Фото: дії суддів призвели до припинення міжнародного розшуку Іванющенко

Читайте також: авторський матеріал про те, як міф про реформу митниці вже зараз розбивається об реальність, а також репортаж про те, як вдалося провести ЛГБТ-марш у Києві без крові.