ua en ru

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко Фото:

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 12 квітня: прем'єріада затягується через нездатність сторін домовитися щодо нового глави уряду, в правоохоронні органи надійшло повідомлення про замінування Верховної Ради, за словами російських лікарів, Савченко екстреної госпіталізації не потребує, ГПУ оскаржить застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр”, а Ізраїль визнав факт нанесення їм авіаударів у Сирії.

Прем'єріада затягується

Всупереч очікуванням, в Раді так і не дійшла справа до голосування за відставку Яценюка, ні за призначення Гройсмана, нова коаліція теж не була сформована. Мало того, БПП може взагалі змінити кандидата на посаду глави уряду. Повідомляється, що сторони переговорів ніяк не можуть узгодити кандидатури членів Кабміну. Зокрема, каменем спотикання стали посади голів МЕРТ і Міненерговугілля, також ніяк не вдається домовиться про повноваження Володимира Кістіона в якості віце-прем'єра по справах АТО та окупованих територій. Крім того, один з депутатів НФ повідомив РБК-Україна про те, що у Банкової є нова кандидатура прем'єра, а також додав, що Гройсман не хоче йти на компроміс у переговорах.

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Фото: Гройсман не хоче йти на компроміс у переговорах

Мінування Ради

Мабуть, комусь здалося, що обстановка у Верховній Раді недостатньо напружена, і парламент вирішили ще і замінувати. Відповідний дзвінок в правоохоронні органи надійшла вчора о 10:55. Представники Управління державної охорони перевірили будівлю, і повідомили, що інформація не підтвердилася. Пізніше стало відомо про те, що анонімний дзвінок про мінування надійшов з території РФ. На даний момент правоохоронці встановлюють особу "мінера".

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Фото: в правоохоронні органи надійшло повідомлення про замінування парламенту

Савченко екстреної госпіталізації не потребує

Незважаючи на критичний стан Надії Савченко, російські лікарі заявили про те, що вона не потребує екстреної госпіталізації. У Федеральній службі виконання покарань Росії повідомили про те, що "лікарський консиліум оцінив стан здоров'я Надії Савченко як задовільний". Разом з тим, адвокат української льотчиці Микола Полозов заявив про те, що захист вимагає негайно надати результати її обстеження та аналізів, так як ці дані не видають ні рідним, ні консулів, ні адвокатам. А інший захисник Савченко Ілля Новіков повідомив про те, що переговори щодо її обміну не зірвані, вони тривають, а новини про її самопочуття будуть сьогодні. Крім того, за його словами, що орієнтуватися треба на процес по справі російських ГРУшников.

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Фото: за словами російських лікарів, Савченко екстреної госпіталізації не потребує

ГПУ оскаржить застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр”

Генеральна прокуратура збирається оскаржити застосування "закону Савченко" до засновника “Еліта-Центр” Олександру Шахову, який сьогодні був випущений під заставу. Наголошується, що до нього було застосовано "закон Савченко", в результаті чого Шахову була змінена міра запобіжного заходу – замість утримання під вартою було призначено заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис.. гривень з носінням електронного засобу контролю. Зазначимо, що з 2004 по 2006 роки Шахов організував і очолив так звану групу інвестиційно-будівельних компаній “Еліта-Центр”, до складу якої також увійшов Терентьєв А. В. Ця група займалася укладанням договорів з громадянами-інвесторами для будівництва будинків. Однак отримані кошти на суму понад 383 млн гривень Шахов в будівництво не вкладав, а привласнив собі.

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Фото: до засновника “Еліта-Центр” Олександру Шахову застосований "закон Савченко"

Ізраїль визнав, що завдав авіаударів по Сирії

Ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху визнав факт нанесення Ізраїлем авіаударів по Сирії. Зокрема, він заявив, що удари завдавалися по транспортним колон, які постачали зброєю радикальну шиїтську угруповання "Хезболла". Ця угруповання в 2013 році пообіцяла підтримувати урядові війська сирійського президента Башара Асада. За словами Нетаньяху, дії Ізраїлю були спрямовані на те, щоб "запобігти отримання "Хезболлою" зброї, яке могло б змінити баланс сил".

Новини України за 12 квітня: тривала прем'єріада і здоров'я Савченко

Фото: Ізраїль визнав факт нанесення їм авіаударів у Сирії

З хорошого: ГФС зареєструвала понад 1200 мільйонерів в Україні.

З поганого: Нацполіції повідомили, що майже половина автошляхів України небезпечні для їзди.

Читайте також: авторський матеріал про те, як БПП мало не втратила кандидата в прем'єри.