ua en ru

Новина про передвиборчу заяву Януковича - фейк, за яким стоять опоненти "Опозиційного блоку", - політолог

Новина про передвиборну заяву екс-президента Віктора Януковича - фейк, за яким стоять опоненти "Опозиційного блоку"

Новина про передвиборну заяву екс-президента Віктора Януковича - фейк, за яким стоять опоненти "Опозиційного блоку", вважає політолог Кость Бондаренко.

"Новина про передвиборча заява Янковича - фейк, за яким стоять опоненти "Опозиційного блоку". Ця псевдоновость була штучно розігнана сьогодні, щоб дискредитувати "Опозиційний блок" фейкової підтримкою Януковича, у якого зараз самий радіоактивний образ в українській політиці", - сказав політолог.

Він шкодує, що журналісти не завдали собі клопоту перевірити першоджерело: "Поширення пішло з блогу на одному з російських сайтів, далі її штучно просували в українському сегменті інтернету, підвищуючи рівень довіри до сайтів. Наскільки я можу судити, на першому етапі за розміщення такої новини платили по подвійному і потрійному тарифами. Але сайти в кінці ланцюжка, такі як "Українська правда" швидше за все, стали жертвою шахраїв, довірилися посиланнях не перевіривши інформацію. Хоча згоден, що це важко зробити, оскільки отримати якийсь коментар від Януковича або хоча б дізнатися, чи живий він, сьогодні дуже важко зробити", - вважає Бондаренко.

Політолог схиляється до версії, згідно з якою за поширенням цієї новини можуть стояти губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський або лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко. "Я думаю, що таким способом вони вирішили знизити рейтинги "Опозиційного блоку", оскільки їх власні рейтинги сильно впали після публікації в інтернеті відео з дня народження Януковича, де вони цілують "колишнього царя". Це відео набрало 250 тисяч переглядів на YouTube і б'є всі рекорди популярності. Його неможливо поставити під сумнів, тому що воно правдиве на відміну від віртуального Януковича з його віртуальної підтримкою", - сказав Кость Бондаренко.

Нагадаємо, що сьогодні ЗМІ розповсюдили повідомлення про те, що колишній президент Віктор Янукович збирається 20 жовтня провести прес-конференцію, присвячену майбутнім парламентським виборам в Україні. А джерела в його оточенні нібито повідомили про намір Януковича агітувати за "Опозиційний блок". Першоджерелом виступило маловідоме російське видання.