ua en ru

Нового прем'єра Криму представить Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров завтра, 8 листопада, планує взяти участь у позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК, на якому буде розглянуто питання "Про голову Ради міністрів Криму". Про це РБК-Україна повідомили в кримському уряді.
За даними Радміну, мета поїздки Азарова до Криму - представлення нового прем'єра АРК.
Нагадаємо, згідно з Конституцією АРК, прем'єр-міністра Криму призначає Верховна Рада Криму за пропозицією спікера, яка має бути узгоджена з Президентом України.
В експертному середовищі неодноразово заявляли, що кримський парламент остаточно втратив самостійність, відмовившись від цього конституційного права і чекаючи призначення з центру.
Відзначимо, уряд Криму працює без керівника з 17 серпня, коли в результаті важкої хвороби помер Василь Джарти.
Серед ймовірних претендентів на цей пост називали першого віце-прем'єра АРК Павла Бурлакова, главу Севастопольської міськдержадміністрації Володимира Яцубу, губернатора Київської області та екс-главу "Чорноморнафтогазу" Анатолія Присяжнюка, губернатора Черкаської області Сергія Тулуба і ряд інших кандидатур.
7 листопада Президент України Віктор Янукович звільнив Анатолія Могильова з посади глави МВС України та погодив його призначення на посаду прем'єра АРК.