ua en ru

Нове керівництво "Укрпошти" перешкоджає розвитку держпідприємства, - експерти

"Укрпошту" навмисно позбавляють перспектив, перешкоджаючи розвитку держпідприємства. Таку думку висловив екс-керівник київської дирекції "Укрпошти" Андрій Хорошевський, коментуючи те, що підприємство не змогло виграти тендер на проект будівництва сортувальних центрів у Києві, Львові та Дніпропетровську, які могли б скоротити терміни доставки відправлень і підвищити конкурентоспроможність підприємства.

За його словами, після приходу на посаду гендиректора "Укрпошти" Михайла Паньківа, більшість замовлень великих корпоративних клієнтів стали переходити від держпідприємства до кур'єрської служби "Міст Експрес", де Паньків раніше обіймав керівну посаду.

Колишній заступник генерального директора "Укрпошти" Геннадій Вовк вважає, що в результаті дій нинішнього топ-менеджменту підприємству залишаться лише малоприбуткові, а то і зовсім збиткові напрямки - як то передплати на періодику або пенсійні виплати.

Експерти прогнозують: якщо держава не втрутиться, відділення "Укрпошти" у великих містах вже в наступному році відійдуть "Міст Експресу", а менш "привабливі" відділення "Укрпошти" у провінції можуть бути закриті.

Незважаючи на економічну кризу, власники кур'єрської служби "Міст Експрес"відкрито заявили про плани щодо створення власної мережі. До травня 2015 р. має відкритися більше 2,5 тисяч відділень. В "Міст Експрес" називають появу своїх "точок" у відділеннях державного оператора "загальносвітовою практикою".

Раніше колектив держпідприємства вже звертався до колишнього керівництва Мінінфраструктури з вимогою дати оцінку діям Михайла Паньківа, однак реакції не було. В "Укрпошті" сподіваються, що призначення нового міністра Андрія Пивоварського дає надію, що Україні вдасться зберегти підприємство.