ua en ru

Новинський заявив, що ПАРЄ прийняла резолюцію з урахуванням всіх пропозицій ОБ

Новинський заявив, що ПАРЄ прийняла резолюцію з урахуванням всіх пропозицій ОБ Фото: Вадим Новинський

Народний депутат України Вадим Новинський заявив, що ПАРЄ прийняла резолюцію з урахуванням всіх пропозицій "Опозиційного блоку" (ОБ). Про це він написав на своїй сторінці в Faсebook.

"Вчора, ми - українська опозиція, здобули важливу перемогу: Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, з урахуванням всіх пропозицій Опозиційного Блоку", - написав Новинський.

Зокрема, в резолюції, на думку нардепа, політика української влади піддається критиці в гуманітарній сфері. "ПАРЄ чітко висловилася про те, що чинна українська влада повинна докласти максимальні зусилля в пошуку компромісу і налагодженні діалогу в українському суспільстві в питаннях Церкви, культури та мовної політики. Закликала забезпечити права опозиції", - говорить політик.

Новинський вважає, що таким чином, авторитетний орган, що об'єднує парламенти майже 50 держав, підтвердив те, чого так довго добивалася від влади опозиція: "Україна повинна бути зразком конструктивності і взаєморозуміння!".

"На жаль, більшість українських ЗМІ промовчали про цю частину резолюції, що і не дивно. Влада та підконтрольні видання не в захваті від того, що їх ставлять перед фактами порушень прав людини, свободи слова та віросповідання, а також інших основоположних принципів демократії в Україні", - зазначив депутат.

Також депутати від "Опозиційного блоку" вимагають виконання резолюції ПАРЄ в політичній частині Мінських угод.