ua en ru

Новинський вважає закономірним голосування комітету щодо зняття з нього недоторканності

Новинський вважає закономірним голосування комітету щодо зняття з нього недоторканності Фото: Вадим Новинський

Народний депутат, член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вважає логічним і закономірним те, що Регламентний комітет Верховної Ради визнав недостатніми докази, надані Генпрокуратурою для вирішення питання про зняття з нього недоторканності. Про це він заявив, коментуючи підсумки сьогоднішнього засідання комітету.

"Депутати, які голосували за це рішення, вони просто об'єктивно розібралися в суті справи. Будь-яка людина, яка має хоча б базову юридичну освіту, прийме таке ж рішення. Воно (подання, - ред.) не витримує ніякої критики", - сказав нардеп.

За його словами, версія слідства про нібито умисне позбавлення свободи ієрарха Олександра Драбинка побудована на припущеннях і не підкріплена доказами. Нардеп зазначив, що Драбинко в той період вільно переміщався, а версія про його нібито незаконне утримання виникає після відомих подій на Майдані. "Те, що говорить генеральний прокурор схоже на казки Андерсена", - сказав нардеп.

У той же час він повідомив, що прийме будь-яке рішення парламенту щодо свого статусу.

"Я ніколи не ховався за недоторканністю. Будь-яке рішення залу я прийму спокійно. Зараз все віддано на розсуд Андрія Парубія", - сказав він, зазначивши при цьому, що не збирається покидати межі України, за винятком необхідних поїздок, про які будуть повідомлені правоохоронні органи.

Як повідомлялося, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради у вівторок 6 грудня не підтримав подання Генеральної прокуратури у зв'язку з недостатністю доказів, представлених наслідком вирішивши направити подання з таким висновком комітету голові Верховної Ради Андрію Парубію.

3 листопада ГПУ внесла до парламенту подання на зняття недоторканності з Вадима Новинського, підозрюючи його в причетності до "незаконного утримання" митрополита Драбинка. Це нібито було частиною злочинного плану екс-президента Віктора Януковича щодо зміщення з посади предстоятеля УПЦ нині покійного митрополита Київського і всієї України Володимира. Новинський, у свою чергу, заявив, що в розслідуванні ГПУ "простежується відверта політична мотивація, справа сфабрикована для того, щоб влаштувати черговий інформаційний галас і чинити тиск на опозицію".