ua en ru

Новинський на сторінках the Guardian розкритикував українську владу

Новинський на сторінках the Guardian розкритикував українську владу Фото: Вадим Новинський

Народний депутат України Вадим Новинський на сторінках британської газети The Guardian розкритикував українську владу.

"Захід дивиться крізь пальці, як корупція і радикалізм правлять бал в "новій Україні", - заявив він.

"Моя країна не стала Європейським проривом, як було обіцяно людям. Ті, хто прийшов до влади в Києві під оплески західних еліт, тепер розраховують на те, що зарубіжні партнери будуть закривати очі на те, як вони керують країною. А це зовсім не те, що потрібно простим українцям", - упевнений депутат.

Він написав, що 4 вересня цього року "одягнені в камуфляж молоді націоналісти" організували напад і підпал телеканалу "Інтер".

"Після нападу на телеканал правоохоронні органи не демонструють ніякого бажання вжити необхідних заходів. Організатори злочину відкрито хизуються своєю акцією в соціальних мережах та ЗМІ, в той час як поліція ганебно стверджує, що не змогла встановити особи підозрюваних. Яку справедливість можна очікувати в ситуації, коли за кілька днів до нападу депутати від правлячої коаліції відкрито закликали до цькування телеканалу за нібито "непатріотичну" редакційну політику?", - пише Новинський.

Депутат вважає, що у світлі стагнації української економіки і все більш і більш вірогідними соціальними протестами, влада "апелює до все більш нахабного полювання на відьом проти представників опозиції".

Новинський, як приклад наводить власну історію підтримки хресної ходи в липні цього року.

"Я як людина віруюча і послідовний прихильник мирного врегулювання конфлікту на Донбасі підтримав хресний хід і надав деяку допомогу його організаторам, а також допоміг з транспортом і харчуванням для його учасників. Відповідь моїх опонентів не змусила себе чекати. Вже в дні хресної ходи СБУ провела обшуки в компанії Смарт-холдинг, яка мені належить. А мені зараз погрожують кримінальним переслідуванням під надуманим приводом. Очевидно, що влада злякалися масштабом громадськості відторгнення її політики, що, зокрема, продемонстрував хресна хода", - написав він.