ua en ru

Новинський взяв участь у Хресній ході

Новинський взяв участь у Хресній ході Фото: Вадим Новинський (novynskyi.com)

За його словами, у Хресній ході взяли участь близько 100 тисяч осіб

У Києві сьогодні, 27 липня, пройшла масштабна Хресна хода на честь Хрещення Русі, в якій взяли участь десятки тисяч людей. Після молебню на Володимирській гірці віруючі і священнослужителі Української православної церкви рушили до Києво-Печерської Лаври, повідомляє Страна.иа.

"Ось ці Хресні ходи, які були протягом кількох років в Україні, показують, наскільки багато людей віддають свої молитви до Господа Бога. І сьогодні на Володимирській гірці ми молилися за мир, за те, щоб швидше в Україні настав мир, за благодать Божу. Віра людей сильніше всього. І віра переможе", - заявив у коментарі виданню нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, який брав участь у Хресній ході.

По завершенні Хресного ходу, який очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, в Лаврі розпочалося Всенічне бдіння. Оскільки на свято до Києва привезли 11 чудотворних ікон, їх також пронесли Хресною ходою і виставили в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

"Хресна хода - це завжди прояв віри. А коли хресна хода йде з молитвою про умиротворення пристрастей, про мир в нашій країні, це ще й дуже глибоко патріотично, як і все, що робить УПЦ", - сказав Новинський.

Він також зазначив, що з початку війни на Донбасі "УПЦ вимовила мільйони молитов за мир в нашій країні, а сьогодні величезна кількість людей з усієї країни моляться в Києві".

"Думаю, сьогодні у Хресній ході взяли участь близько 100 тисяч чоловік. Коли така величезна кількість людей моляться про мир в нашій країні, мир буде, я в цьому впевнений", - підкреслив Новинський.

Нагадаємо, завтра, 28 липня в Лаврі також відбудеться ранкове святкове богослужіння, присвячене Святкуванню Хрещення Русі і в пам'ять князя Володимира.