ua en ru

Нова патрульна служба з'явиться в кожному населеному пункті, - Яценюк

Нова патрульна служба з'явиться в кожному населеному пункті, - Яценюк Фото: патрульна служба

Впровадження поліції почнуть з великих міст

Нова патрульна служба з'явиться в кожному населеному пункті України. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках передачі "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"Далі ми підемо по великих містах: Одеса, Харків, Дніпропетровськ. Але ми дійдемо до кожного селища і села", - заявив Яценюк.

Яценюк повідомив про високий рівень очікування від дій нової патрульної служби і про те, що від кожного окремого співробітника нової служби вимагають відповідальності та професіоналізму.

При цьому він також звернув увагу на те, що створення нової патрульної служби є свого роду новим суспільним договором. У зв'язку з цим він попросив українців і самих відноситься до нових поліцейських з повагою, не порушувати правила дорожнього руху і не давати хабарів.

Нагадаємо, вчора ввечері поліцейські вийшли на свій перший патруль. У свою першу ніч вони затримали двох злодіїв.

Всього ж на перше патрулювання вийшло 500 поліцейських: 400 в складі патрульних екіпажів і 100 піших співробітників поліції. "О 21:00 4 липня 2015 р. приступив до служби 1-й батальйон у кількості 500 чоловік. Командир батальйону Олександр Білокур. На 12-ти годинну зміну заступили 200 машин, у кожної по два поліцейських. Ще 100 осіб будуть нести службу в якості пішого патруля", - повідомили в прес-службі МВС України.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе розповіла про графік роботи патрульної поліції в Києві. "Зміна триває 12 годин. Вони відпочивають 48 годин і змінюють один одного. 200 машин (всього, - ред.) - це 400 патрулів, плюс 75 піших патрулів, плюс додаткова група, яка чергує і йде на підмогу. Сьогодні у нас по місту 75 машин", - заявила Згуладзе в суботу 4 липня.