Нова нормативно-грошова оцінка землі в Києві буде розроблена до кінця року, а почне діяти з 2015 р., - КМДА

Нова нормативно-грошова оцінка землі в Києві буде розроблена до кінця року, а почне діяти з 1 січня 2015 р. Про це РБК-Україна повідомив директор Департаменту земельних ресурсів Юрій Кулаковський.

"Нормативно-грошова оцінка розробляється у відповідності з законом 1 раз в 5-7 років. У місті Києві сьогодні як раз прийшов такий термін. Остання нормативно-грошова оцінка була введена в дію 1 вересня 2007 р. Сьогодні згідно з рішенням Київської міської ради розробляється нова нормативно-грошова оцінка. Ми маємо надію, що у відповідності з укладеними договорами, вона буде розроблено до кінця цього року. Потім вона пройде державну землевпорядну експертизу, депутатські комісії, тоді буде винесена на сесію. Там за законом є такий цікавий пункт, якщо оцінка буде затверджена на сесії в першому півріччі, то вона вводиться з 1 січня наступного року. Отже вона буде введена з 1 січня 2015 р.", - розповів Кулаковський.

За його словами, зазвичай розробка нормативно-грошової оцінки триває 2 роки, а у разі Києва цей термін скорочено.

"Це величезна робота, вона за нормативами розробляється 24 місяці, тобто два роки нормативна оцінка розробляється в таких містах, як Київ, але ми цей термін скоротили і попросили розробників, щоб вони розробили до кінця року", - додав Кулаковський.