Нотаріуси зможуть видавати витяги з держреєстру прав на нерухоме майно, - Укрдержреєстр

Законопроект, який передбачає для нотаріусів можливість видавати витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, узгоджений Укрдержреєстром в Міністерстві юстиції. Про це повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона під час прес-конференції, яка пройшла в Кабінеті Міністрів України, передає прес-служба Укрдержреєстру.

"Ми погодили (у Мін'юсті) законопроект, щоб нотаріуси також надавали витяги з Держреєстру речових прав на нерухоме майно. Тобто вам вже більше не потрібно буде йти в реєстраційну службу, щоб отримати будь-яку витримку. Ви зможете отримати її в будь-якій нотаріальній конторі. Так Укрдержреєстр забезпечує доступність надання реєстраційних послуг", - зазначив Ворона.

Раніше повідомлялося, що даний законопроект вже отримав попереднє схвалення в ряді відомств.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 р. Укрдержреєстру перейшли функції з реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Сьогодні реєстрацію речових прав на нерухоме майно здійснюють 2 тис. 646 державних реєстраторів і близько 7 тис. нотаріусів у 583 органах державної реєстрації прав.