ua en ru

Норвегія розпочала будівництво стіни на кордоні з Росією

Норвегія розпочала будівництво стіни на кордоні з Росією Фото: кордон Норвегії та РФ

Вона матиме 200 метрів завдовжки та 3,5 метри висоти

Норвегія розпочала будівництво стіни на кордоні з Росією. Вона матиме 200 метрів завдовжки та три з половиною метри висоти, передає Польське радіо.

Зазначено, що стіну буде збудовано на прикордонному контрольно-пропускному пункті Стурскуґ. Цей мур покликаний захищати північний кордон Шенґенської зони від напливу біженців.

Із огляду на замкнення міграційного коридору, що пролягає через Балкани, біженці дедалі охочіше використовували маршрут через Росію та її кордони з ЄС. Торік арктичний прикордонний перехід у Стурскуґу подолали 5,5 тисяч біженців, що походили переважно з Сирії.


Повідомляється, що стіну збудують на місці попередньої перешкоди, яку було виконано з дерева, та котра служила для контролю чисельності стад оленів під час їхньої міграції.

Віце-міністр юстиції Норвегії Ове Ванебо запевнив, що рішення про будівництво муру є повністю обґрунтованим. Цю ініціативу, натомість, розкритикувала норвезька опозиція, а також організації, що займаються захистом прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) порушила кримінальне провадження щодо проекту "Стіна".