ua en ru

НОРТ: з 1 березня пачка цигарок може коштувати мінімум 17 гривень

Найближчим часом Кабінет міністрів України відповідно до повноважень, які надала Верховна Рада, поряд з максимальними роздрібними цінами, може ввести правило встановлення мінімальних роздрібних ціни на сигарети. Про це заявив Президент ГО "Національна організація роздрібної торгівлі" (НОРТ) Юрій Бондарєв і інтерв'ю українським ЗМІ.

За його словами, рівень 16-17 гривень за пачку є досить прийнятним.

"Ми очікуємо, що з 1 березня сигарети коштуватимуть з урахуванням роздрібного акцизу не менше 17 грн за пачку", - зазначив Бондарєв.

Президент НОРТ упевнений, що введення мінімальної ціни на рівні 17 грн ставить усіх у рівні конкурентні умови.

"Насправді, всі виробники виграють, якщо цінові війни зупиняться, а роздріб отримає достатній ресурс - скажімо хоча б 10 % від фінальної ціни. Ці ресурси з боку роздробу зможуть піти на розвиток бізнесу, організацію нових зручних для споживачів форматів торгівлі, і, що найважливіше, це створення нових робочих місць", - зазначає Бонадрев.

За його словами, для роздрібної торгівлі постійні цінові коливання сигарет, які є підакцизним товаром, досить серйозна проблема, яка пов'язана з прогнозуванням продажу, з ускладненим процесом управління запасами, наявністю одного й того ж продукту за різними цінами.

Крім того, президент НОРТ акцентує, що цінові війни призводять до зниження бази оподаткування сигарет і, відповідно, надходжень до бюджету України.