ua en ru

"Нормандська четвірка" може провести зустріч у Берліні, - Єлісєєв

"Нормандська четвірка" може провести зустріч у Берліні, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв переконаний у проведені зустрічі у нормандському форматі

Дата зустрічі має бути узгодженою з усіма сторонами

Наступна зустріч у нормандському форматі, за участі президентів України Петра Порошенка, Російської Федерації Володимира Путіна, Франції Франсуа Олланда, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель може відбутися у Берліні. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідмоляє прес-служба глави держави.

Зокрема, він зазначив, що робота у нормандському форматі ніколи не припинялася, адже вона полягає не лише у зустрічі глав держав та урядів, але містить у собі і роботу експертів із безпекових та військових питань, а також роботу на рівні дипломатичних радників відповідних лідерів.

Також Єлісєєв висловив переконання щодо проведення зустрічі у нормандському форматі на рівні лідерів держав.

"Звичайно ж, дата має бути узгодженою з усіма сторонами", - сказав він.

Єлісєєв не виключив, що місцем проведення заходу може стати Берлін.

"Принаймні, таку пропозицію під час однієї з телефонних конференцій висувала канцлер Німеччини. Тож ми ведемо підготовку", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд проведуть телефонну розмову до кінця тижня.