ua en ru

"Нормандська четвірка" продовжить роботу, незважаючи на вибори у Франції, - Кулеба

"Нормандська четвірка" продовжить роботу, незважаючи на вибори у Франції, - Кулеба Фото: Дмитро Кулеба

Кулеба запевнив, що нормандський формат продовжить працювати

Міжнародні переговори в нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі триватимуть, незважаючи на вибори у Франції. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Якщо мова йде про паузу у зустрічах нормандської четвірки на топ-рівні - рівні глав урядів і держав, то, напевно, пауза, пов'язана хоча б з тим, що зараз у Франції прийде до влади новий президент. Але я впевнений, що нормандський формат продовжить працювати", - сказав він.

Віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила раніше сьогодні, 4 травня 2017 року, що переговори в нормандському форматі фактично поставлені на паузу у зв'язку з виборами у Франції і Німеччині. У США також ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, на думку Ірини Геращенко, президент РФ Володимир Путін використовує паузу в "нормандському форматі" переговорів по ситуації на Донбасі.