ua en ru

Nokia працює над розробкою власного планшета

Директор з розробок Nokia Марко Ахтісаарі витрачає близько третини робочого часу на розробку планшетного комп'ютера, який буде різко відрізнятися від аналогів. Про це Ахтісаарі сказав в інтерв'ю фінському журналу Kauppalehti Optio, передає Reuters.

"Ми працюємо над цим", - цитує журнал його слова.

Виконавчий директор Nokia Стівен Ілоп також підкреслив, що компанія повинна сформувати особливий підхід до створення нового пристрою, щоб відрізнятися від численних конкурентів на цьому ринку, які намагаються кинути виклик планшету iPad від Apple.

В цілому, аналітики і спостерігачі очікують, що Nokia представить свій планшет на платформі Windows 8 від Microsoft в цьому році.

Нагадаємо, в 2011 р. чистий збиток фінського виробника мобільних телефонів склав 1,164 млрд євро проти 1,85 млрд євро прибутку роком раніше. За IV квартал 2011 р. Nokia продала 19,6 млн смартфонів - на 31% менше, ніж за той же період роком раніше (28,6 млн).

Раніше підрозділ Nokia Siemens Networks повідомило про скорочення 17 тис. робочих місць для зниження операційних витрат за рік приблизно на 1 млрд євро.