ua en ru

Ніч у Маріуполі пройшла напружено, - штаб оборони

У Маріуполі ніч на 24 листопада 2014 р. пройшла напружено, в північно-східному напрямку від міста позиції сил антитерористичної операції були тричі обстріляні з мінометів.

У Маріуполі ніч на 24 листопада 2014 р. пройшла напружено, в північно-східному напрямку від міста позиції сил антитерористичної операції були тричі обстріляні з мінометів. Про це повідомив штаб оборони Маріуполя на сторінці в соцмережі Facebook.

"Ніч у Маріуполі і околицях пройшла напружено. В районі опівночі, а також близько 5:00 в околицях Маріуполя були помічені польоти російських БПЛА. Бійцями ВСУ був відкритий вогонь з зенітного комплексу ЗУ-23. Результат обстрілу уточнюється. Під ранок в період з 6:35 до 7:40 в північно-східному напрямку від Маріуполя з мінометів тричі були обстріляні позиції сил антитерористичної операції з територій тимчасово підконтрольної терористами. Ніхто з українських військовослужбовців не постраждав. Вогнем позиції противника були придушені", - йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією штабу оборони, ситуація на українсько-російській ділянці кордону залишається складною і характеризується систематичним порушенням режиму припинення вогню бойовиками, нарощуванням російської військової присутності в східному регіоні, концентрацією Збройних сил Російської Федерації.

"Сили антитерористичної операції несуть службу в штатному режимі і готові до відбиття атаки противника у разі необхідності", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що розвідка ВСУ доповідає про відсутність переміщення сил і техніки противника по периметру сектора "М", а також на потенційно небезпечних для Маріуполя територіях.

Штаб оборони Маріуполя закликає мешканців міста бути пильними: "В нашому регіоні працюють розвідувально-диверсійні групи противника, дії яких спрямовані на дестабілізацію обстановки в населених пунктах, контрольованих українськими військовими".

Нагадаємо, 20 листопада в результаті підриву військового автомобіля в Маріуполі були поранені двоє військовослужбовців.

За час перемир'я під Маріуполем загинули 14 українських військових.