ua en ru

НКЦПФР внесла зміни до вимог розкриття інформації емітентами цінних паперів

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) доопрацювала вимоги до розкриття інформації емітентами цінних паперів. Відповідне рішення "Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів" було прийнято на черговому засіданні Комісії, яке відбулося 5 листопада 2013 р., передає прес-служба комісії.

"Цим положенням комісія врегулює порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів. Так, документом передбачено поширення вимоги розкриття інформації на міжнародні фінансові організації, цінні папери яких розміщені на території України, на емітентів акцій та облігацій підприємств, які знаходяться у лістингу та біржового списку організаторів торгівлі, а також розкриття тих даних, що містяться в проспекті емісії цінних паперів та звіті про результати розміщення таких цінних паперів емітентами", - зазначила директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

Вона додала, що зазначені зміни дозволять зробити процес розкриття інформації емітентами на ринку цінних паперів ще більш комфортним і простим для всіх учасників і, перш за все, важливим для інвесторів.

Відзначимо, що даний регуляторний акт розроблений відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та "Про цінні папери та фондовий ринок".

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті комісії, де всі охочі зможуть ознайомитися з його актуалізованими текстом.