ua en ru

НКЦПФР затвердила ознаки фіктивності емітентів цінних паперів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів в переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності. Відповідне рішення було прийнято регулятором на черговому засіданні, передає прес-служба комісії.

"Дане положення визначає ознаки фіктивності емітента та його цінних паперів, порядок прийняття рішення щодо визначення цінних паперів фіктивними і порядок включення/виключення емітента в переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності. Зазначу, що ключовими ознаками, за якими можна оцінювати фіктивність емітента на ринку цінних паперів, є відсутність емітента за заявленим місцезнаходженням та неподання емітентом до комісії регулярної інформації", - повідомила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

Вона додала, що комісія протягом десяти робочих днів з дати прийняття рішення про визнання емітента таким, який має відповідні ознаки фіктивності, буде опублікувати його в офіційному друкованому виданні та розміщувати на офіційному сайті регулятора. Так, емітент буде вважатися, що мають ознаки фіктивності з моменту опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні НКЦПФР.