ua en ru

НКЦПФР затвердила порядок звітності про здійснення клірингової діяльності

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила порядок надання звітності про здійснення клірингової діяльності.

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення "Про затвердження положення про порядок надання звітності про здійснення клірингової діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку" на плановому засіданні регулятора. Про це повідомляє прес-служба комісії.

"Проект рішення визначає порядок подання звітності особою, яка провадить клірингову діяльність, в Комісію і передбачає надання цією особою щоденної та щоквартальної інформації про здійснення нею клірингової діяльності. Нагадаю, що норми документа спрямовані на створення повнофункціональної системи надання звітності регулятору, яка складається у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу відповідно до опису розділів та схем XML-файлів", - розповіла Ірина Курочкіна, директор Департаменту розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР.

Зазначимо, що положення було розроблене відповідно до Законів України "Про депозитарну систему України" та "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Під час встановленого терміну оприлюднення рішення на офіційному сайті Комісії зауваження та пропозиції до нього не надходили.

Зазначений нормативно-правовий акт направлений до Мін'юсту для проходження державної реєстрації.