ua en ru

НКЦПФР затвердила положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) фіналізує роботу над вимогами до розкриття інформації емітентами цінних паперів. Відповідне рішення "Про затвердження положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів" було прийнято на черговому засіданні комісії, що відбулося 3 грудня 2013 р., повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"В першу чергу, нагадаю, що даним положенням ми врегульовуємо порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів. Зокрема, документом передбачено поширення вимоги розкриття інформації на міжнародні фінансові організації, цінні папери яких розміщені на території України, на емітентів акцій та облігацій підприємств, які знаходяться у лістингу організатора торгівлі, а також розкриття тих даних, що містяться в проспекті емісії цінних паперів та звіті про результати розміщення таких цінних паперів емітентами", - наголосила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

Важливо зазначити, що актуалізовані вимоги поширюватимуться на розкриття регулярної річної інформації за звітний 2013 р., а інформацію за четвертий квартал емітенти зможуть розкрити відповідно до діючих на сьогодні нормативно-правових актів.

За словами Папаіки, норми положення дозволять зробити процес розкриття інформації емітентами на ринку цінних паперів ще більш комфортним та простим для всіх його учасників, зокрема, мова йде про зменшення обсягу публікації для регулярної річної інформації та уніфікацію її форми.

Додамо, що комісія разом з Агентством з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ) традиційно планує розробити для емітентів цінних паперів нове програмне забезпечення, яке відповідатиме оновленому положенню та документам комісії нормативно-технічного характеру.

Найближчим часом документ буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження процедури державної реєстрації.