ua en ru

НКЦПФР затвердила нові правила здійснення депозитарної діяльності

НКЦПФР затвердила нові правила здійснення депозитарної діяльності Фото: НКЦПФР встановила нові правила для депозитаріїв (dp.sfs.gov.ua)

Документ буде направлений на реєстрацію до Мін'юсту найближчим часом

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни до положення про здійснення депозитарної діяльності. Таке рішення комісія ухвалила на своєму засіданні 21 грудня.

Документ розроблено з метою захисту прав інвесторів та відповідно до пункту 38 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", Закону України "Про депозитарну систему України" та відповідно до змін Закону України "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень".

Враховані норми щодо уточнення позасудових способів звернення стягнення на предмет забезпечувального обтяження, якщо предметом є цінні папери, а також введення додаткових способів звернення стягнення, предметом яких є майнові права на цінні папери.

З положення виключена норма про отримання та виконання рішень Комісії про граничний обсяг (збільшення граничного обсягу) цінних паперів іноземного емітента, які допущені для обігу на території України, з метою приведення у відповідність з вимогами чинного законодавства.

найближчим часом документ буде направлений на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оприлюднила в загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів інформацію про власників пакетів (10% і більше) акцій приватних акціонерних товариств та про власників пакетів (5% і більше) акцій публічних акціонерних товариств.