ua en ru

НКЦПФР врегулювала терміни та порядок реєстрації випуску акцій під час створення ПАТ та ПрАТ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР ) встановила терміни і порядок реєстрації або відмови в реєстрації Комісією випуску акцій під час створення публічних та приватних акціонерних товариств.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР ) встановила терміни і порядок реєстрації або відмови в реєстрації Комісією випуску акцій під час створення публічних та приватних акціонерних товариств. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

Зокрема, НКЦПФР на своєму плановому засіданні прийняла рішення "Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску (випусків) акцій при установі акціонерних товариств". Крім строків та порядку реєстрації або відмови в реєстрації Комісією випуску акцій під час створення публічних та приватних акціонерних товариств, положення встановлює термінів і порядок реєстрації звіту про результати приватного розміщення акцій; визначає перелік документів, необхідних для реєстрації випуску акцій, звіту про результати приватного розміщення акцій і вимоги до їх оформлення.

Необхідність прийняття такого рішення, як наголошується, виникла у зв'язку з змінами, що відбулися за останні роки в чинному законодавстві України.