ua en ru

НКЦПФР рекомендувала зберігачам зробити 12 та 13 жовтня операційними днями

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила пропозицію Національного депозитарію України (НДУ) рекомендувати зберігачам зробити 12 та 13 жовтня 2013 р. робочими днями з відкриттям операційних днів. Таке рішення було прийнято на засідання регулятора 8 жовтня 2013 р., повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Закон України "Про депозитарну систему України" набирає чинності в повному обсязі 12 жовтня 2013 р., і відповідно до встановлених ним вимог зберігачі, які отримали ліцензії на провадження депозитарної діяльності депозитарної установи, мають розпочати свою діяльність безпосередньо у цей день.

НДУ звернувся до регулятора з пропозицією зробити 12 та 13 жовтня операційними днями, щоб надати можливість зберігачам завершити всі процедури, передбачені порядком передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування до Центрального депозитарію цінних паперів, та підготуватися до проведення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів з дотриманням принципу "поставка цінних паперів проти оплати".