ua en ru

НКЦПФР продовжує відновлення обігу цінних паперів акціонерних товариств

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) відновила внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів певних емітентів. Відповідні рішення були прийняті на останніх засіданнях регулятора, повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Комісія в черговий раз оприлюднює результати своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів до чинного законодавства. В плановому режимі ми виносили та ще будемо виносити рішення щодо зупинення обігу їх акцій - до моменту усунення порушень з боку емітентів. Але ми раді повідомити, що цього разу нами відновлено обіг акцій ПАТ "Постачальник", ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", ПАТ "Інвестбудсервіс" та ЗАТ "Миронівський інкубатор", діяльність яких тепер відповідає вимогам закону "Про акціонерні товариства". Сподіваємось, що регулятор і надалі буде отримувати документи від емітентів про усунення порушень законодавства для відновлення їх повноцінної діяльності на фондовому ринку, а перелік порушників буде суттєво зменшуватися", - повідомив член НКЦПФР, відповідальний за даний вектор діяльності комісії Євген Воропаєв.

Нагадаємо, що у поточному році комісія проводить активну діяльність щодо приведення акціонерних товариств до норм законодавства з метою не лише забезпечення дотримання норм закону, а й захисту прав інвесторів.

Рішення комісії щодо відновлення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів:

- "Щодо відновлення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів";

- "Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 3 серпня 2010 р. №1211";

- "Щодо внесення змін до переліку товариств, яким з 19 листопада 2013 р. зупинено внесення змін до системи депозитарного обліку щодо цінних паперів на строк до усунення порушення, затвердженого рішенням комісії від 19 листопада 2013 р. № 2633";

- "Щодо внесення змін до переліку товариств, яким з 10 вересня 2013 р. зупинено внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів на строк до усунення порушення, затвердженого рішенням комісії від 10 вересня 2013 р. №1802".