ua en ru

НКЦПФР підписала меморандум про співпрацю з радою капіталу Туреччини

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підписала двосторонній Меморандум про взаєморозуміння та обмін інформацією з Радою ринків капіталу Туреччини в рамках офіційного візитку Президента Турецької Республіки Реджепа Тайіпа Ердогана в Україну, що відбувся 20 березня 2015 року. Про це повідомили у прес-службі НКЦПФР.

Так, з української сторони документ підписав Ігор Назарчук, член НКЦПФР, з боку зарубіжних колег -Вахдеттін Ертас, голова ради ринків капіталу Туреччини.

«Перш за все, підписання Меморандуму дасть Комісії можливість більш тісно співпрацювати з регулятором ринку капіталу Туреччини. Упевнений, що відтепер між нашими регуляторами створена єдина система обміну професійним досвідом та інформацією, яка допоможе функціонуванню ринків обох сторін і покладе початок створенню нових проектів міжнародного рівня », - розповів Тимур Хромаєв, Глава НКЦБФР.

За словами пана Хромаєва, налагодження міцних міжнародних відносин та підвищення рівня співпраці з регуляторами країн-партнерів, зокрема Туреччини, є одним з ключових напрямів у діяльності НКПЦФР.

Відзначимо, що даний документ встановлює повноваження сторін, згідно з якими регулятори надаватимуть один одному відповіді на інформаційні запити, отримувати дані про правопорушення, обмінюватися методологічними порадами в рамках законодавства про фондовий ринок і т.п.

Нагадаємо, на початку березня НКЦПФР затвердила нову редакцію правил ПАТ "Українська біржа".