ua en ru

НКЦПФР підготувала положення про порядок подання звітності щодо клірингової діяльності

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні регулятора 10 грудня 2013 р., схвалила рішення "Про затвердження положення про порядок надання звітності про провадження клірингової діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку". Про це повідомила прес-служба НКЦПФР.

"Проектом даного положення визначається порядок звітування, а саме порядок складання та строки подання адміністративних даних особою, що провадить клірингову діяльність, про здійснення нею цього виду професійної діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Так, даний документ поширюється на юридичних осіб, які мають ліцензію на провадження клірингової діяльності. Наразі таку ліцензію має одна особа - Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках", - заявив директор департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

За словами Курочкіної, відповідний документ передбачає подання особою, яка провадить клірингову діяльність, щоденних та щоквартальних адміністративних даних. Зокрема, отримання таких вiдомостей разом з адміністративними даними, що подаються до Комісії іншими учасниками депозитарної системи, дозволить регулятору отримувати повний масив інформації, необхідної для моніторингу даних щодо укладення та виконання договорів на фондовому ринку.

Відповідний регуляторний акт розроблено Комісією відповідно до статей 7 і 8 закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".