ua en ru

НКЦБФР планує зобов'язати профучасників надавати інформацію про суті фінансової послуги

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) завершила роботу по підготовці документа про надання профучасниками інформації про суті фінансової послуги. Відповідне рішення "Про внесення змін до нормативно-правових актів правил (умов) здійснення відповідних видів професійної діяльності на фондовому ринку з надання професійним учасником фондового ринку клієнтові інформації про фінансову послугу, яку він надає" було прийнято на плановому засіданні регулятора, повідомляє прес-служба НКЦБФР.

"Ми розраховуємо, що зміни, передбачені документом, в першу чергу, зробить процедуру надання профучасниками фінансових послуг значно прозоріше. Насамперед, регулятор передбачив обов'язкове укладення спеціальної угоди, згідно з якою особа, яка надає фінансову послугу, в обов'язковому порядку буде забезпечувати роз'яснення для клієнта суті здійснюваних операцій, і давати правильне розуміння послуги. При цьому документом передбачено, що профучасники не буде нав'язувати клієнтові її придбання. Основною метою, яку ставила перед собою Комісія, створюючи документ, було поліпшення захисту прав інвесторів як ключового завдання регулятора, і, сподіваюся, що позитивний результат не змусить себе довго чекати", - зазначив член НКЦБФР Олексій Тарасенко.

Крім того він зазначив Тарасенко, що прийняття документа сприятиме запобіганню порушень профучасниками на ринку цінних паперів, а також надання повної і вичерпної інформації емітентами або депонентам.