ua en ru

НКЦПФР схвалила документ, який встановлює ознаки фіктивності емітентів цінних паперів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності на своєму засіданні, що відбулося 17 грудня 2013 року, повідомляє НКЦПФР.

"Розроблений регулятором документ визначає перелік критеріїв, відповідність яким є підставою вважати емітента та його цінні папери мають ознаки фіктивності, та включення до списку емітентів, що мають такі ознаки. До ознак фіктивності належать факт відсутності емітента за місцезнаходженням, неподання емітентом до Комісії регулярної інформації, нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом двох років поспіль і інше", - розповіла директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

За словами Папаїки, відповідність емітента одночасно декільком критеріям фіктивності є підставою для його включення до переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності. Бути виключеним з цього списку емітент може бути у випадку, якщо надасть до регулятора документи, що підтверджують усунення підстав для визнання його таким, що має ознаки фіктивності.

Планується, що формування, ведення та внесення змін в перелік буде здійснювати комісія в електронному вигляді і публікувати таку інформацію на своєму веб-сайті.